A találékony kutya – avagy Te vagy a legjobb!

Egy öregúr egyszer elhatározza, hogy elmegy Afrikába szafarira. Magával viszi öreg kutyáját, hogy társasága legyen. A kutya egy nap addig kergeti a pillangókat, amíg azt veszi észre, hogy eltévedt. Bóklászik erre-arra, hogy megtalálja az utat, egyszer csak látja, hogy egy leopárd rohan felé láthatóan azért, hogy megegye.

Az öreg kutya azt gondolja: „Ajjaj! Most igazán bajban vagyok!”

 

Észrevesz a közelében néhány csontmaradványt valami dögből, gyorsan elkezdi rágni a csontokat hátat fordítva a közeledő leopárdnak.

Amikor az már majdnem ráugrik, a vén kutya felkiált: „Ez a leopárd igazán finom volt! Vajon találok még egyet?”

Ezt hallván a leopárd az utolsó pillanatban visszafogja az ugrást, rémülettel néz a kutyára, és gyorsan elhordja az irháját.

„Húúú!”, sóhajt a leopárd, „ez meleg volt. Ez a vén kutya majdnem elkapott.”

Közben egy öreg majom, aki végignézte az egész jelenetet egy faágról, arra gondol, hogy hasznot húzhat abból, amit tud, és kialkudhat valami védelmet a leopárdtól.

Utána iramodik, de az öreg kutya, amikor látja teljes sebességgel a leopárd után futni, rájön, hogy valami ravaszság történik. A majom utoléri a leopárdot, elárulja neki a kutya cselét, és alkut ajánl.

Az ifjú leopárd feldühödik, hogy rászedték. „Ide gyere, majom, ugorj a hátamra, és meglátod, hogy jár, aki be akar csapni!”

Az öreg kutya látja a felé rohanó leopárdot a majommal a hátán és nyugtalankodik: „Na, most mit csináljak?” Ám menekülés helyett újra leül háttal a támadóknak, és ismét úgy tesz, mintha nem látta volna őket.

Mihelyt hallótávolságba érnek, felkiált:

„Hol van már az a hülye majom? Már egy órája elküldtem, hogy hozzon egy másik leopárdot!”

Tanulság:

– A nehéz helyzetek nem azért vannak, hogy megad magad, hanem, hogy használd az eszed és találd meg azt a kiutat, amire az ellenséged nem számít!

Nagyon fontos az önmagadról kialakított képed! Amit te gondolsz magadról, úgy fognak mások rád gondolni, amennyire szereted magad, annyira fognak szeretni téged! És nem utolsó sorban nagyon fontos, hogy tud Isten hogyan tekint rád, kinek lát!

Sok ember összetéveszti a szerénységet, alázatot a gyengeséggel, és visszafogottsággal!
A szerénység és alázat nem azt jelenti, hogy senkinek gondolod magad, visszahúzódsz a rivaldafénytől és kerülöd a szereplést! NEM! Érezd úgy, gondold úgy és cselekedj úgy hogy te vagy a legjobb, hogy győztes vagy, hogy van mit adnod az embereknek, és jól járnak ha megismernek és együttműködnek, dolgoznak mondjuk valamiben veled! Tekints magadra úgy mint Isten tökéletes alkotására, aki rendelkezik minden ajándékkal és képességgel, hogy a céljait elérje!
De persze fontos, hogy ennek megfelelően élj cselekedj viselkedj és jelenj is meg!
Legyen legalább egy csinos vagy elegáns ruhád, készíts magadról benne egy nagyon előnyös fényképet és mutatkozz bátran az emberek előtt, magabiztosan és büszkén!

A felfuvalkodottság, a gőg, a kevélység az rossz tényleg, ne az légy!
Tudd mindig, hogy ajándék az élettől, Istentől minden, és bármikor visszaveheti és elveheti de ha jól bánsz vele akkor tudd, hogy a tiéd és légy magabiztos, bátor, legyen jó kiállásod, sugározzon rólad, hogy tudod ki vagy, honnan jössz és hová mégy, és eltökélted, hogy a legjobb a legsikeresebb leszel azon a területen! Te vagy a Sztár, benned van az X faktor, és zseni vagy! Mert ez igaz, hisz minden ember zseninek születik, csak az emberek a képességeik 2%-át ha kihasználják, nem veszik észre, nem fejlesztik magukat!

Pedig benned van a zseni! Találd meg és fejleszd, és légy te a legjobb a saját területeden!

S ha jön szembe a leopárd hogy felfaljon, akkor ne kezdj el szerénykedni, összezsugorodni, vagy könyörögni, hogy ne bántson hanem húzd ki magad, légy magabiztos, nyoma se legyen a félelemnek, és töröld meg a szád, és kiabálj oda neki: Most ettem meg egy leopárdot, te akarsz lenni a következő!?

A Biblia azt mondja: Isten még az ellenségeinket is jó akaróinkká teszi, ha benne bízunk!

Én számtalanszor megtapasztaltam ezt, hogy akik felkeltek ellenem, elestek általam, akik rosszat akartak vagy félre lettek tolva az utamból vagy jóakaróimmá, barátaimmá lettek!

Jó, ha terólad is tudják az emberek, hogy nem érdemes veled kikezdeni, mert védelem alatt állsz!

Ehhez persze kell az igazi alázat és szerénység, hogy bemenj Isten védelmet nyújtó keze alá!

Comments are closed.