DXN onlinepapi meséi

Egyszer történt egy hajótörés, amit csak egy ember élt túl. Őt a víz egy lakatlan sziget partjára vetette. Azon imádkozott nap mint nap, hogy jöjjön és mentse meg valaki. Mindennap kémlelte a horizontot, hátha meglát egy hajót, ami megmentheti, de hiába. Végül, beletörődve sorsába, épített magának egy kis kunyhót a szigeten.

Aztán egy napon, amikor elment halászni, hogy legyen aznapra is mit ennie, szörnyű dologra ért vissza. Az egész kunyhó lángokban állt! Teljesen elégett, úgy, hogy csak hamu maradt belőle. A hajótörött teljesen elkeseredett. Nemcsak hogy hajótörést szenvedett, de mire beletörődött sorsába és épített magának egy kis zárt menedéket, az is oda lett.

“Hogy tehetted ezt velem Istenem? Mivel érdemeltem ki ezt a rosszat? Pedig már kezdtem megbarátkozni az egyedüllét gondolatával, és olyan jól éreztem magam ebben a kis kunyhóban, miért kellett ezt is elvenned tőlem?” – kiáltott Istenhez.

Másnap kora reggel, amikor kisírt szemét kinyitotta, arra ébredt, hogy kiköt egy hajó. Nem hitt a szemének! Amikor felszállt a hajóra megkérdezte a kapitányt, hogy honnan tudták, hogy ő ott van. “Abból a nagy füstből, amit csináltál. Abból láttuk, hogy van itt valaki a lakatlan szigeten.” – felelte a kapitány.

A tanulság:

Minden ember életében vannak olyan időszakok, amikor mindent elveszettnek érez, mert annyi rossz dolog történik vele. De az életnek minden negatív történésre van egy pozitív válasza!

Néha nagyon nehéznek tűnik a várakozás, és a dolgok nem jobbra hanem még rosszabbra fordulnak.

Ilyenkor kerül tűzpróbába az ember jelleme, és derül ki mi van a szíve mélyén. A Biblia azt mondja, hogy a szív teljességéből szól a száj! Vagyis ha a próba idején csak a keserűség, a neheztelés, a harag, a szkepticizmus és rossz várás fakad ki belőled, akkor ez volt a szívedben.
A próba edzi meg az embert, és a próbákra való reakcióink tesznek minket erősebbekké vagy még gyengébbé. Szintén a Biblia mondja: Példabeszédek 24:10 Ha lágyan viselted magadat a nyomorúságnak idején: szűk a te erőd.

Ha az ember nem omlik össze egy próba idején, és tud erőt gyűjteni és hitet a győzelemre a kiútra akkor ki is tud mászni majd mint a csacsi a kútból! És a következő próbánál még több ereje lesz, könnyebbem tud majd hinni és könnyebben találja meg a kiutat!

Tehát bármekkora próbába kerültél is, csillapodjál le mielőtt megszólalnál és számolj százig, mielőtt telefonhoz nyúlnál, vagy a környezetedben elkezdenéd mindenkire a keserűségedet ráönteni!

HIDD EL!

Hidd el hogy minden éretted van, és minden a javadat fogja szolgálni, még ha a körülmények a makacs tények másról is próbálnak meggyőzni.
Lehet hogy ez a mondás rólad szól és ami történt valami erős figyelmeztetés hogy min kéne változtatnod:

Ilyen az élet! Kis kavicsokkal dobál meg minket – figyelmeztetésképpen. Ha ezeket a kis kavicsokat nem vesszük észre, akkor egy téglával dob meg. Ha a téglát sem vesszük észre, akkor szétzúz  egy kősziklával. Ha őszinték vagyunk magunkhoz, akkor láthatjuk, hogy hol nem vettük észre a figyelmeztető jeleket. És akkor még van képünk azt mondani: “Miért pont én…?”

(Andrew Matthews: Hallgass a szívedre

Ha a többi motivációs mese, történet is érdekel itt találod:

https://www.facebook.com/onlineapuci/

Comments are closed.