A vak koldus esete – avagy ismerd fel a lehetőséget!

n_45_a-vak-koldus-es-a-papir-penzÉlt egyszer egy vak ember, akit szülei már gyerekkorától fogva koldulásra tanítottak és az ebből a tevékenységből befolyó pénzből próbált nagyobb korában is megélni. Közben megtanult szépen hegedülni és gyönyörű dallamokat tudott kicsalogatni egyszerű kis hegedűjéből. Szüleitől megtanulta az apró pénzek fajtáit és lassan már megtudta különböztetni, hogy mikor dobtak egy 10 vagy 20 esetleg egy 100 forintost bele a kitett kalapjába!

Esténként mikor hazament mindig kiborította a kalap tartalmát egy nagy dobozba és élvezettel hallgatta ahogy csörgött a pénz, pláne amikor sok volt és nagyon csörgött!

Néha volt valami fura érzése, amikor úgy érezte, megáll valaki öt hallgatni, és mintha sokáig ott állna és hallgatná annyira tetszik neki. A gond csak az volt , hogy nem hallotta azt a jól megszokott csörgést, amit az aprópénz szokott adni mikor beledobták a kalapba. Érzett valami mást, valami lágyabb hangot, valami halk suhanást de azt nem tudta hova rakni, erre nem tanították meg szülei! Ilyenkor esténként, mikor kiborította a kalap tartalmát egy zsákba úgy érezte mintha valami papírdarabok keveredtek volna az aprópénz közé de mivel azt úgy gondolta úgyse tudja mire használni, mindig otthagyta és csak a csörgő aprópénzt vette ki magának!

Voltak időszakok amikor szinte marokra kellett otthagynia  a pénz közé keveredett „szemetet”!

Így élte le az életét szegényesen és szűkösen! Mindig azt gondolta, hogy igazságtalan a sors és hogy neki soha semmire sincs pénze abból az aprópénzből kell kijönnie amit a zenélésért kapott! Pedig igyekezett és egyre szebb dalokat játszott! De sajnos ilyenkor csak a papír mennyisége nőtt a szépen csengő aprópénzek hangját nem hallotta!

Mikor a halálos ágyán elbúcsúzott az élettől, azt gondolta, neki soha semmi nem adatott meg, őt elkerülték az áldások és ezért kell szegényen nélkülözve meghalnia!

Mikor elköltözött e világból a helyszínelők meglepve vették észre, hogy magához szorítva kalapját – tele aprópénzzel – halt meg , míg a sarokba félredobva egy zsákban több millió összegű papír 20 ezreseket találtak!

A vak koldus számára mindig ott volt kéznél a lehetőség az anyagi biztonságra, felemelkedésre, jólétre de mivel nem ismerte fel azt, ő csak az aprópénzről tudott ezért sohase élvezhette a gazdagság örömét szabadságát!

Mi a tanulság ebből?

A legtöbb ember úgy éli le az életét, hogy a lehetőségeinek 1%-át se használja ki, mégis mikor meghal úgy érzi neki semmi sem adatott meg!

Az ok egyszerű! A fejében lévő programok akadályozták abban, hogy jobb értelmesebb szebb egészségesebb és gazdagabb életet éljen és megvalósítsa a gyerekkorában kitűzött és megcélzott álmait terveit!

Minden embert programok irányítanak! A kérdés csak az hogy szegénységre és betegségre vagy gazdagságra és egészségre van e programozva!

Kik helyezik belénk e programokat? Hát gyerekkorunktól kezdve a szüleink, rokonaink tanáraink, osztálytársaink s persze emellett a TV a rádió, a negatív hírműsorok, a romboló bulvárfilmek és újságok amik keményen döngölik a tudatunkba, hogy mi mindenre alkalmatlanok vagyunk, ne várjunk semmit az élettől, nekünk úgyse sikerülhet semmi, vagy hogy csak tisztességes alkalmazotti munkával szabad pénzt keresni, hogy a legfontosabb egy stabil állás, hogy az MLM az piramisjáték, nem szabad hinni a beszervezni akaró ügynököknek stb! Elhiszzük, hogy a sorsunkat nem tudjuk befolyásolni, hogy semmit se tehetünk a dolgok folyása ellen, hogy a gazdagsághoz születni kell, és hogy a gazdagok milyen gonoszak és kapzsik,kizsákmányolok! Elhisszük, hogy nekünk ez nem sikerülhet mi nem vagyunk rá alkalmasak, és nap mint nap hagyjuk hogy a lehetőségek mint egy sebes vonat elszaladjanak előttünk anélkül hogy mi felszállnánk rá!

Nekünk azt tanították, hogy az aprópénz hangját figyeljük, azt gyűjtögessük így mikor valami más ér a kezünkhöz, valami ami más mint amit tanultunk akkor ahelyett hogy kipróbálnánk, megismernénk azt csak félredobjuk bosszúsan – valaki megint szórakozott velünk és papírt dobott a pénzünk közé!

TE MIKOR LESZEL HAJLANDÓ TÖRÖLNI A PROGRAMOKAT ÉS MEGSZÜNTETNI AZ ILYEN BEIDEGZÖDÉSEKET:

–    Én csak azt veszem be amit az orvos felírt!

–    Én nem vagyok erre alkalmas! Én nem ismerek senkit!

–    Én mindent a saját erőmből hoztam létre! Mindent a két kezemnek köszönhetek!

–    Csak tisztességes munkával szabad pénzt keresni!

–    Nincs értelme rugdalózni, a körülményeinken nem tudunk változtatni!

–    Addig nyújtózz amíg a takaród ér!  ….stb

A gazdagság a fejben dől el!  A jövöd az határozza meg, hogy milyen és mennyire erős jövőképed van! Mered e felülírni a szüleidtől, környezetedtől a médiából rád erőltetett világképet vagy beletörődsz a sorsodba és elfogadod, hogy neked csak mindig az aprópénz jutott!

Van egy kemény mondás a Bibliában amit sose értettem igazán, mindig túl szigorúnak igazságtalannak gondoltam ami így szól: Akinek van adatik, akinek pedig nincs az is elvéttetik amilye volt neki!

Mit jelent ez? Mert ha szó szerint értelmezzük, akkor ez nem éppen a jézusi igazságszolgáltatást tükrözi. Vagy ha igen, akkor ez –mondjuk ki bátran- rettentően igazságtalan. Milyen dolog az, hogy akinek van, annak még több lesz, míg akinek nincs, attól azt a keveset is elveszik, amije van?

Nem éppen fordítva kellene lennie, hogy akinek van, annak a továbbiakban éppen azért nem adnak olyan sokat, hogy akinek nincs, annak is jusson és azon is lehessen segíteni? Mire fel ez az igazságtalanság? Miért van az, hogy ha körbenézek, akkor is ennek az igazolását látom mindenütt? Miért van az, hogy akinek jól megy, annak ezután is jól fog menni, míg akinek eddig alig volt valamije, annak ezután még nehezebb lesz a sorsa?

Emberi számítással nézve ez így nincs rendjén, ebben talán egyet értünk.

De ha igazán mélyre ásunk akkor megtaláljuk a magyarázatot ! A gazdag emberek mindig a sikerre, a gazdagságra, a befektetésekre profitra gondolnak ezzel van tele a gondolatuk, míg a szegények mindig csak a szegénységükön rágódnak, panaszkodnak, zúgolódnak és arról beszélnek gondolkodnak állandóan ami nincs, jelen esetben a pénz az! Amiről gondolkodunk az fog megtörténni velünk, azt vonzzuk magunkhoz fogalmazza meg a vonzás törvénye! Vagyis akinek van – az elméjében birtokolja, hisz benne, gondolkodik róla elfogadja látatlanul is – annak adatik , megfogja kapni akinek pedig nincs – vagyis nem hisz benne, csak a hiányával foglalkozik, a szükség tölti ki a gondolatát, a beszédét annak az is elvétetik amije van. Vagyis könnyen elvesztheti azt a kicsit is amit birtokol ha állandóan negatív és mindig rosszat vár!

Egy másik figyelmeztető rész is van szintén a Bibliában – engedtessék meg hogy én ebből a forrásból merítsek, mint a világ legnépszerűbb könyvéből – most nem vallási vagy hit célzattal hanem mint bölcsesség a mindennapi ember számára!

Máténál néhány fejezettel később olvashatunk egy másik példázatot, ami arról szól, hogy egy idegenbe készülő ember hívatja a szolgáit és átadja nekik a vagyonát azzal a céllal, hogy amíg ő távol van, kezeljék a pénzét.

Az egyik kap ötöt, a másik kettőt, míg a harmadik egyet. Miután elmegy a gazda, aki 5-öt kapott azonnal vállalkozásba kezd, és megduplázza a kapott mennyiséget. Hozzá hasonlóan tett az is, aki kettőt kapott, ellentétben azzal, aki egyet. Mert aki egyet kapott, az a gazdától való félelmében nem vállalja fel annak kockázatát, hogy bármi történhet a kapott mennyiséggel, éppen ezért nem tesz semmit a gyarapítás érdekében, hanem biztosra megy és elássa azt.

Egy nap visszatért a gazda és annak rendje és módja szerint hívatja szolgáit.

Megelégedettséggel veszi tudomásul, hogy aki 5-öt és 2-őt kapott, azok megduplázták vagyonát, ezért őket beinvitálja magához az ünnepi lakomára. Viszont a harmadik szolga, miután csak az eredetileg is megkapott összeget tudja felmutatni, haragra ingerli a gazdát. Ezért a kapott vagyon részt is elveszi tőle, és annak adja oda, akire eredetileg is sokat bízott.

És milyen érdekes, itt is felhangzik a jól ismert mondat: „Mert mindenkinek, akinek van, adatik és bővelkedni fog; attól pedig, akinek nincs, még az is elvétetik, amije van.”

Miért van az, hogy ebben az összefüggésben már tisztulni látszik a mondat értelme? Miért van az, hogy ezek alapján már jogosnak érezhetjük a gazda reakcióját, hovatovább ezt az alapvetően igazságtalannak tűnő mondatot is?

Talán azért, mert ebben magunkra ismerhetünk. Felismerhetjük azt, hogy mi vagyunk azok az emberek, akiket megbíztak valamivel. Mégpedig azzal, hogy éljünk azokkal a lehetőségekkel, amiket kaptunk. Nincs semleges magatartás. Vagy hűséges leszek, vagy nem. És hogy mi a hűség lényege? Jézus szerint az, ha valaki az Istentől kapott értékeit használja. Mégpedig arra, amire kapta.

Kicsit eltávolodtunk a bevezető képtől témától ezért befejezésként térjünk vissza a vak koldushoz!

Te milyen programok beidegződések szokások és hagyományok alapján éled le az életedet?

Téged is arra tanítottak, hogy gyönyörködj az aprópénz csörgésében, és fogadd el a sorsod az egzisztenciád vagy azt ahol éppen tartasz az életben?

Elégedett vagy azzal a házzal a lakással az albérlettel ahol laksz?

Elégedett vagy az autóval amit vezetsz? Vagy még tömegközlekedsz?

Elégedett vagy az idővel amit a családoddal tölthetsz?

Hányszor voltatok idén nyaralni?

Ugye mindig első osztályon utazol külföldi útjaidon?

EL TUDOD HINNI HOGY TÖBBET TARTOGAT SZÁMODRA AZ ÉLET MINT AZ APRÓPÉNZ? HOGYAN AKAROD MAJD AZ ÉLETED BEFEJEZNI?

ELÉGEDETTEN MINT AKI MINDEN TALENTUMJÁT JÓL KAMATOZTATTA VAGY ÚGY MINT AKI HAGYTA SORBAN ELMENNI A LEHETÖSÉGEKET AZ ORRA ELÖTT S EGYIK VONATRA SE SZÁLLT FEL!

Egyes felmérések szerint az emberiség 5%-a vesz részt a dolgok irányításában, 15%-a részt vesz benne a többi 80% meg csak elszenvedi az életet és sohase veszi kezébe élete irányítását!

TE MELYIK CSOPORTBA TARTOZOL? HOLNAPTÓL MELYIK IRÁNYBA FOG MENNI AZ ÉLETED? A TE ZSÁKODBAN HÁNY KIHAGYOTT LEHETÖSÉG LEHETSÉGES PROFITJÁT FOGJÁK MEGTALÁLNI A HELYSZINELÖK??

Mi a különbség közted és aközött aki 3 hónap alatt gyémánt lett a DXN üzletben?

SEMMI! Csak annyi hogy ö elmerte hinni hogy van más út is a boldogulásra, hogy lehet és érdemes az egészségébe és a jövőjébe befektetni és ki merte magát próbálni egy olyan lehetőségben ami kicsit más mint a többi, de több is bármilyen más munkánál vagy vállalkozásnál! Egy üzlet ami által szabad anyagilag független és egészséges ember lehetsz! Úgy gondolom ezt neked se kellene kihagynod!

Feltétlenül beszélnünk kell! Nem így gondolod?

 

Vélemény, hozzászólás?